JAVAANSE BURGER
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt (ongekruid)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 runderbouillonblokje
- 1 ei
- 1 el ketjap manis
- ½ el ketjap asin
- 3 tl sambal badjak
- 1 gesnipperde lente-ui
- 2 el paneermeel
- zonnebloemolie
Kruiden:
- 1 tl ketoembar
- 1 tl djahé
- 2 tl laos
- Mespuntje trassi
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en knoflook, wrijf dit in een vijzel samen met de kruiden, bouillonblokje en sambal badjak tot een pasta/boemboe (kan ook in een blender met een klein beetje olie).
- Fruit de boemboe aan in een klein beetje olie en laat dit afkoelen.
- Voeg de boemboe toe aan het gehakt, samen met de beide ketjap’s, ei en lente-ui. Voeg de paneermeel toe als het gehakt te vochtig wordt. Kneed alles goed door en maak hier mooie burgers van (ongeveer 4 grote of 6 kleinere)
Bak deze op de BBQ of in een grill pan, mooi gaar en bruin!
Eet smakelijk!
