Hachee
Ingrediënten:
- 600 g hacheevlees of rib- of sukadelappen (Black Angus rundvlees), op kamertemperatuur
- 4 el boter
- 2 el bloem
- 5 uien, in halve ringen
- 2 el appelstroop
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 500 ml runderbouillon (uit een pot of van een bouillonblokje)
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Snijd, de rib-of sukadelappen het vlees in stukjes.
- Verhit de stoofpan en doe de helft van de boter in de pan.
- Bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
- Bestrooi met de bloem, peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
- Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
- Doe het vlees weer terug in de pan samen met de appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en de runderbouillon. Breng aan de kook.
- Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
- Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra hete bouillon toe.
- Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveer de stoof met bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree.
Eet smakelijk!