Een nieuw jaar is weer aangebroken; een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Januari staat erom bekend dat, na de welbekende december feestmaand, we qua voeding weer even op de rem trappen. Want al dat lekkers in december was fijn, maar nu weer even back to basic met gezonde voeding in de hoofdrol en zo ook een verantwoorde keuze voor vlees. “Een beetje minder is oké, maar dan wel van goede kwaliteit”, hoor ik hier zeer regelmatig.
Ons vlees bevat geen antibiotica en geen groeihormonen en is dus “schoon”. Als je vlees eet, doe je dat uiteraard omdat je het lekker vindt en omdat het gezond voor je is. Natuurlijk vlees van dieren die een goed leven hebben gehad is gezond! Wij weten alles over de herkomst van onze dieren en we stellen hoge eisen aan de kwaliteit.
Vlees staat nog altijd in de schijf van vijf, omdat vlees veel essentiële voedingsstoffen bevat en gezond is. Rundvlees is rijk aan vitamine B12 en aan het mineraal zink. Daarnaast levert het vitamines B1, B2, B6 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Rundvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten. Het past alleen daarom al heel goed in bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet. Regelmatig krijgen we de vraag: welk soort vlees is nu waar te vinden op het rund? Bovenstaande afbeelding geeft dit goed weer.
Heb je de actie voor de maand januari al gespot op de bestelpagina?