Runderstoof met herfstbockbier
RECEPT voor 4 personen
INGREDIËNTEN:
- 750 gram runder stooflappen (bijv. sukade-, rib-, runderlappen of voorgesneden runder poulet)
- 2 plakken ontbijtkoek
- 2 eetlepels grove mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 100 gram magere spekreepjes
- 1 flesje herfstbockbier
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
- Zout
- Vers gemalen peper
BEREIDING:
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het met zout en peper. Snijd de rode uien in en de plakken ontbijtkoek in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Schep daarna het vlees uit de pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en de spekreepjes toe en roerbak alles ca. twee minuten. Voeg daarna het vlees, de ontbijtkoek, de mosterd, het bier, de tomatenpuree, de azijn, de basterdsuiker en de laurierblaadjes toe. De volle smaak van herfst bockbier met een heerlijke runderstoofpot gaan zeer goed samen. Kies een heerlijk herfst bockbier om je stoofpot tot een echt succes te maken.
Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in ongeveer twee uren zachtjes gaar stoven. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de stoofpot met rijst of bijvoorbeeld met gebakken krieltjes en een lekkere frisse groene salade.
EET SMAKELIJK!